TRANSPORT GRATUIT
Pentru comenzi peste 100 lei

PLATA RAMBURS
La curier

O CARTE GRATUITĂ
Pentru comenzi peste 200 lei

CONTACT
0726783350
0724342519

Despre noi

Alcor este o stea, micuță, binară, din constelația Ursa Mare. Cine are ochi buni, o vede pe cerul senin alături de partenera ei, Mizar.

De ce Alcor? De ce nu?!

Am crescut cu teatru radiofonic. Apoi am avut televizor – cu lămpi, că așa erau timpurile! – și am vizionat multe piese de teatru, în diferite regii. Printre ele, și “Steaua fără nume” a lui Mihail Sebastian. Așa că, atunci când căutam un nume pentru editura pe care voiam să o înființăm, Alcor ni s-a părut bun, predestinat. De stea!

În anul 1991 piața de carte a explodat! Multe dintre titlurile care nu s-au putut traduce ori au fost cenzurate în perioada comunistă au apărut în librării și la chioșcuri! În România se traducea, se tipărea și se cumpăra carte în disperare.

Dar cum era reprezentată țara în străinătate? Ce se știa despre ea în afară de comunism și revoluție? Turiștii străini începeau să ne viziteze și doreau să afle informații din toate domeniile.

Înființată în anul 1994, Alcor Edimpex este o editură integral privată, al cărei scop principal a fost și este promovarea României, mai ales în străinătate, prin realizarea de albume de artă, etnografice, turistice și istorice, cu imagini color sau alb-negru.

Astfel, majoritatea cărților noastre are textul de prezentare în limba română și în alte limbi de circulație internațională – engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană – anumite titluri având traducere și în portugheză, greacă, japoneză, coreană, chineză, rusă, poloneză și ebraică.

Realizate pe hârtie dublu cretată de diferite grosimi, albumele sunt cusute cu ață, au coperte tipărite color, celofanate lucios sau mat, lăcuite selectiv, și sunt broșate sau legate cu scoarțe.

În cei peste 25 de ani de existență am colaborat la editarea cărților noastre cu personalități din diferite domenii, astfel încât informațiile oferite să fie corecte și actuale.

Fiecare carte are o poveste – de ce, când, cum și pentru cine.

De ce – pentru că nu există și este necesară.

Când – atunci când este timpul.

Cum – cu ajutorul unor oameni sufletiști.

Pentru cine – pentru cei pasionați și pentru toată lumea.

Finalul poveștii – cartea – o prezentăm în acest site.

Vă invităm să faceți cunoștință cu albumele și cărțile realizate de noi, pe care sperăm să le considerați atât de interesante încât să doriți a le cunoaște în detaliu.

Cât despre poveștile cărților… acestea urmează!

CATEGORII

Artă populară, etnografie
Cărți pentru copii
Turism, artă, istorie, religie
Diverse
Literatură, dicționare
Cărți în limbi străine